Derneimiz Hakknda
ANKARA GÜRÜNLÜLER DERNE

Sivas ilimizin 17 ilçesinden biri de Gürün'dür. Gürünün tarihi çok eskilere dayanr. Bugün 2797 km2'lik arazisi, 2 Nahiyesi, 61 köyü ile yaklak 40 bin nüfusu barndrmaktadr. 14 ilköretim okulu, 32 birletirilmi snf, 2 Lise, 1 yüksek okulu ile okuma - yazma oran %98'dir.

Derneimiz 1992 ylnda Ankara'da, kurucu üyeler Mahir KONDU, brahim KEKEÇ, Doan YALÇINKAYA, Mustafa YILMAZ, Necati MOOLKOÇ, Selami YTTÜRK, Sakine GÜLPINAR ve Turul AKTA tarafndan kurulmutur. Yenimahalle Demetevler'de kendi mülkü olan bir binada Gürünlülere hizmet vermektedir. Dernek binasnn bir ksm 4 kiinin kalaca ekilde düzenlenmi, Güründen bir i takibi için ksa süreli gelen ve yatacak yeri olmayanlarn kalmalarna olanak salanmtr.

Eitimli insanlarin baarya ulamada daha hzl yol aldklarna inandmzda dernek olarak eitime çok önem vermekteyiz. Bundan dolay her eyin eitimden geçtiine inanmaktayz. nsana sayg eitimle. Doaya sayg eitimle paylama duygusu yeni bulular ortaya konmas eitimin neticesidir. Ankara Gürünlüler Derneimiz gelirinin zaruri ihtiyaçlarndan sonra kalan miktarnn tamamn örenci burslarna yani eitime ayrmaktadr. Burs verdiimiz örencilerimizin tamamnn Gürün ve köylerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi örencilere vermekteyiz. Bu da doduumuz büyüdüümüz, etkisiyle özlemini çektiimiz Gürün'e yönelik bir faliyet örneidir. Ankara'da yaayan Gürün'lülerin tamamna yaknnn kültürlü ve eitimli sayg deer insanlardan olumas derneimizi eitime yönlendirmeleri de derneimiz için büyük anstr. Bundan dolay dernek olarak Ankara'daki Gürünlüler olarak mutluyuz huzurluyuz.